Testeaza-ti succesul folosind instrumentul canale


Te-ai intrebat vreodata cat de eficient este un anumit format, o anumita culoare sau plasarea unei reclame intr-un anumit loc pe pagina?
   Fa un test pentru a afla raspunsul. Experimentand cu reclamele te poate ajuta sa descoperi ce va merge cel mai bine pentru site-ul tau, iar canalele (channels) este instrumentul perfect pentru experimentele tale. Oricand faci schimbari la site, ai avantajul canalelor (channels) pentru a masura si observa efectele.
   Testand te va ajuta de asemenea sa iei cele mai bune decizii pentru reclamele tale. Daca vei pune in aplicare una din sfaturile prezente pe acest site – iti recomand sa testezi cat de eficient este prin intermediul canalelor (channels). Cu cat testezi mai mult cu atat stii mai bine efectul reclamelor. Cu cat stii mai bine efectul reclamelor, cu atat mai repede o sa-ti dai seama de potentialul de a face mai multi bani din reclame.
   Pentru a crea primul 'canal' urmeaza pasii prezentati mai jos:
In meniul AdSense Setup, din contul tau, selecteaza sub-meniul Channels.
Pasul 1: tasteaza adresa URL a site-ului tau si clic pe butonul Create new channel - pentru a crea un canal; 2:Selecteaza canalul creat iar apoi clic pe butonul "Activate" (3)Pentru a crea primul canal pentru o reclama in campul A tasteaza numele canalului, apoi bifeaza-l si in cele din urma clic pe butonul "Activate" pentru activare.
Dupa ce ai creat primul canal pentru reclama urmeaza pasii pentru a realiza codul pentru o reclama de tip text.
   In caz ca vrei sa-ti afiseze reclame de tip text sau imagine intra in contul Adsense - clic pe meniul "AdSense Setup" dupa care va apare imaginea de mai sus. Clic apoi pe linkul Adsense for content.
Selecteaza optiunea Ad Unit.
1: Selecteaza formatul - dimensiunea reclamei, 2: selecteaza culorile; 3: selecteaza canalul pe care tocmai l-ai creat acum cateva minute; 4: clic pe butonul "Continue" pentru a genera codul.
Pasul final este sa copiezi codul generat si sa-l inserezi pe pagina ta.

Nota pentru utilizatorii de canale (channels):

Cand iti creezi un canal personalizat (custom channel), da-i un nume detaliat pentru a putea sa-l identifici usor mai tarziu in rapoarte. De exemplu numele dat pentru un canal: „ArticolDreaptaWideskyraperVerde” poate reprezenta unitatea de reclama de tip wide skyscraper avand culoarea verde, localizata in partea dreapta a paginii unui articol.